Recept

Cibulový jehněčí bujon

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28538

Ingredience

restovaná cibule
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 ks Cibule
600 g Jehněčí krkovice
150 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
3 stroužek Česnek
Cibulový jehněčí bujon
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Kmín římský
2 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 polévková lžíce Libeček
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 309kJ
7% Sacharidy 27 g
82% Tuky 62 g
19% Sodík 389 mg
48% Bílkoviny 27 g

Cibulový jehněčí bujon postup přípravy receptu:

1

Petrželku s libečkem omyjeme, nadrobno pokrájíme, tři větší cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, která poprášíme hladkou moukou.

2

V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, pokrájenou cibuli orestujeme do zlatova. Potom ji rozdělíme do 4 misek.

3

V hrnci přivedeme k varu litr čistého jehněčího bujónu. Když se začne vařit, snížíme teplotu, přidáme mletý koriandr, bílý pepř, kmín, hořčičná semínka, pokrájené bylinky a sůl podle chuti, vaříme 5 minut.

4

Orestovanou cibuli zalijeme horkým bujónem a podáváme.

5

Jehněčí masový vývar:

6

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit,když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3 - 5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme znovu vařit s 1,5 l čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

7

Mezitím očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

8

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po hodině přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu, vaříme ještě 30 - 45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho.

9

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čas vaření je počítán i s přípravou vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept