Recept

Mleté kuřecí maso s rýží pečené v bábovkové formě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 28541

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Feferony
200 g Kuřecí prsa
1 špetka Muškátový oříšek
25 g Olej rostlinný
100 g Rýže loupaná
2 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
13% Sacharidy 47 g
21% Tuky 16 g
19% Sodík 389 mg
45% Bílkoviny 25 g

Mleté kuřecí maso s rýží pečené v bábovkové formě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, feferonky zbavené semínek pokrájíme na kousky. Formu na bábovku vymažeme 5 g oleje.

2

Kuřecí maso osolíme špetkou soli a na oleji smažíme s kolečky cibule, worcesterovou omáčkou a feferonkami cca 5 minut. Poté podlijeme 100 ml vody a dusíme, až je maso měkké. Směs vyjmeme ze šťávy, necháme vychladnout a umeleme. Ve šťávě, k níž jsme přilili 100 ml vody a přisypali špetku soli, dusíme rýži. Když je téměř měkká, scedíme ji, je-li třeba, a polovinu vsypeme do připravené formy, na ni naklademe mleté maso a přikryjeme druhou polovinou rýže. Směs upěchujeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1/2 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme na servírovací mísu, posypeme muškátovým oříškem a podáváme se zeleninou dle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept