Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Hamburgery 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28554

Ingredience

2 ks Cibule
450 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Kečup
100 g Majonéza
1 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 393kJ
11% Sacharidy 39 g
43% Tuky 32 g
66% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Hamburgery postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme v míse s 1 oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a žloutkem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

2

Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 karbanátky. Lehce je potřeme olejem a na rozehřáté grilovací pánvi opékáme asi 3 minuty z každé strany.

3

Žemle rozkrojíme a nasucho krátce opečeme. Potřeme je majonézou smíchanou s hořčicí a kečupem. Na spodní poloviny žemlí položíme opečené maso a hamburgery ozdobíme zbylou cibulí nakrájenou na kroužky, omytým, na kolečka nakrájeným rajčetem a na plátky nakrájenou okurkou. Přiklopíme vrchními polovinami žemlí.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme sezamové žemle.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept