Recept

Králičí kýta pečená s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 28558

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
10 g Houby sušené
200 g Králičí maso
20 g Mouka pšeničná hladká
15 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 104kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 13 g
14% Sodík 283 mg
41% Bílkoviny 23 g

Králičí kýta pečená s houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 250 ml vody a poté doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Králičí kýtu osolíme.

2

V hlubším rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Vlijeme 150 ml vody, přidáme špetku pepře, bobkový list a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou.

3

Když je maso měkké, vyjmeme ho na mísu. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a dobře rozmícháme s vodou z hub. Poté omáčku přecedíme, vložíme do ní maso, posekané vařené houby a chvíli dusíme.

4

Jako přílohu volíme vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept