Recept

Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 28562

Ingredience

60 g Cibule
20 g Hrášek mražený
160 g Králičí maso
40 g Květák
0,5 dl Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká
20 g Olej rostlinný
2 špetka Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
3% Sacharidy 10 g
20% Tuky 15 g
15% Sodík 295 mg
33% Bílkoviny 19 g

Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v 200 ml vody a necháme okapat. V jiném kastrolku vaříme 5 minut v 150 ml vody zelený hrášek, scedíme a hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nahrubo posekáme, králičí maso pokrájíme na kostky.

2

V hlubokém rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso a sůl, chvilku smažíme, poté přilijeme 250 ml vody a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v mléce a provaříme. Na závěr přidáme vařený květák s hráškem a dobře prohřejeme.

3

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept