Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 28562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
20 g | Hrášek mražený |
160 g | Králičí maso |
40 g | Květák |
0,5 dl | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 383,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Králičí maso, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v 200 ml vody a necháme okapat. V jiném kastrolku vaříme 5 minut v 150 ml vody zelený hrášek, scedíme a hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nahrubo posekáme, králičí maso pokrájíme na kostky. |
2 | V hlubokém rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso a sůl, chvilku smažíme, poté přilijeme 250 ml vody a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v mléce a provaříme. Na závěr přidáme vařený květák s hráškem a dobře prohřejeme. |
3 | Jako přílohu volíme vařené brambory. |