Křepelky s locikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky s locikou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28575 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
50 g | Karotka |
600 g | Křepelka |
240 g | Locika salátová |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
400 g | Rýže dušená |
15 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 578,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Karotka, Křepelka, Locika salátová, Rýže dušená, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky s locikou postup přípravy receptu:
1 | Křepelky osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, lociku na tenké proužky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, ochutíme tymiánem, petrželkou, prolisovaným česnekem, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a přiložíme křepelky. Za občasného podlévání vodou pečeme asi 30 minut. Upečené křepelky vyndáme, do šťávy v pekáčku nasypeme lociku, vrátíme do trouby a dusíme ještě 10 až 15 minut. |
3 | Křepelky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou locikou a dušenou rýží. |