Křepelky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Calvados |
30 g | Cibule |
5 g | Jíška instantní |
600 g | Křepelka |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 403,9mg |
Vláknina | 652,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křepelka, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křepelky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Křepelky vyskládáme do pekáčku, posypeme solí, pepřem, přisypeme pokrájenou cibuli, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, přilijeme calvados a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut, maso průběžně potíráme vypečeným tukem a podléváme vodou. Asi 10 minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přisypeme trošku světlé jíšky a dopečeme. |
2 | Podáváme s vařenými těstovinami. |