Nadívané závitky z krůtích prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané závitky z krůtích prsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28594 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cibule |
180 g | Krůtí maso |
5 g | Máslo pomazánkové |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
15 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Protlak rajčatový |
3 špetka | Sůl |
30 g | Šunka drůbeží |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 176,7mg |
Draslík | 328,3mg |
Vláknina | 669,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Máslo pomazánkové, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nadívané závitky z krůtích prsou postup přípravy receptu:
1 | Z krůtích prsou nakrájíme 2 řízky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Nádivku připravíme: na rozehřátém másle prohřejeme šunku nakrájenou na kostičky, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme špetkou soli, přidáme špetku pepře a mícháme, dokud se vejce nesrazí. |
3 | Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe připravenou nádivkou, stočíme, sepneme jehlou nebo párátky a na oleji orestujeme po všech stranách. Poté závitky vyjmeme na talíř a na tuku osmažíme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, přilijeme 150 ml vody, vrátíme do omáčky závitky a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké. |
4 | Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve 100 ml vody, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji přecedíme, vložíme do omáčky závitky, prohřejeme a podáváme s dušenou rýží. |