Recept

Tvarohový dort s čokoládou a jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28600

Ingredience

145 g Cukr moučkový
115 g Jahody zahradní
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
0,3 kávová lžička Skořice mletá
200 g Sušenky BeBe světlé jemné
400 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
145 ml Zakysaná smetana
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 349kJ
15% Sacharidy 55 g
44% Tuky 33 g
5% Sodík 104 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tvarohový dort s čokoládou a jahodami postup přípravy receptu:

1

Sušenky rozdrtíme pomocí válečku v plastikovém sáčku a nasypeme do velké mísy. Přidáme máslo a 1 lžíci cukru. Promícháme a přisypeme skořici. Směs rovnoměrně namačkáme na dno a stěny dortové formy s odnímatelným dnem a odložíme do chladničky.

2

Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse vyšleháme vařečkou tvaroh, aby byl vzdušnější. Stranou si v menší misce jemně našleháme vajíčka, která potom postupně spojíme s tvarohem. Jednolitou hmotu necháme chvíli odpočinout.

3

Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Sejmeme ze sporáku a vmícháme kysanou smetanu a rum. Tuto směs promícháme s tvarohem a vše nalijeme na dortový korpus. Pečeme asi 30 minut. Poté troubu vypneme, otevřeme dvířka a dort necháme ještě cca 1 hodinu dopékat. Hotový vložíme na 2 hodiny do lednice vychladit.

4

Před podáváním dozdobíme okraje půlenými jahodami.

Poznámka

Pečení 30 minut a 1 hodina na dopékání a 2 hodiny na vychlazení. Použijeme sušenky s nízkým obsahem tuku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept