Recept

Uzená treska se špenátem a pancettou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28609

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
100 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
75 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Treska uzená
100 g Zakysaná smetana
450 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
2% Sacharidy 9 g
25% Tuky 18 g
57% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Uzená treska se špenátem a pancettou postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou pancettu a smažíme asi 5 minut.

2

Přidáme omytý špenát a chvíli promícháváme. Potom vmícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř a 3/4 nastrouhaného sýru. Vše krátce povaříme do zhoustnutí.

3

Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch položíme uzenou tresku bez kůže, zakapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a zbylým sýrem.

4

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, aby treska byla propečená a snadno se dělila.

Poznámka

Pancettu můžeme nahradit anglickou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept