Uzená treska se špenátem a pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska se špenátem a pancettou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Špenát listový čerstvý |
30 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
800 g | Treska uzená |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 10g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Uzená treska se špenátem a pancettou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou pancettu a smažíme asi 5 minut. |
2 | Přidáme omytý špenát a chvíli promícháváme. Potom vmícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř a 3/4 nastrouhaného sýru. Vše krátce povaříme do zhoustnutí. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch položíme uzenou tresku bez kůže, zakapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a zbylým sýrem. |
4 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, aby treska byla propečená a snadno se dělila. |
Poznámka
Pancettu můžeme nahradit anglickou slaninou.