Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28612 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Olihně |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 262,1mg |
Draslík | 336,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Olihně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka, chapadla překrojíme na poloviny. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, nasekaný česnek za stálého míchání 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a za častého promíchání je smažíme 3 minuty. |
3 | Potom podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou. |
4 | Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. Můžeme doplnit olivami nebo uzeným chorizem. |