Kuře s omáčkou Piri-Piri

95 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1033 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
83 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
784 mg
Cukr
946 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, podél hrudní kosti nařízneme, rozevřeme a očistíme.
  • 2
    Čerstvé chilli papričky rozložíme na plech a opékáme asi 15 minut ve vyhřáté troubě. Necháme vychladnout.
  • 3
    Potom z papriček odstraníme stopky a papričky za častého promíchání podusíme na pánvi spolu s ostatními přísadami kromě kuřete. Po vychladnutí rozmixujeme. Směsí potřeme připravené kuře, vložíme do nekovové nádoby a necháme nejméně 1 hodinu marinovat.
  • 4
    Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 50 minut. Během pečení kuře jednou obrátíme a často potíráme vypečenou šťávou.
  • 5
    Ihned po upečení podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.