Recept

Čokoládovo-pomerančový krém

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28636

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
400 ml Džus pomerančový
1 hrst Jahody zahradní
3 polévková lžíce Likér pomerančový
1 polévková lžíce Marantový škrob
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
145 ml Smetana 12% (konzumní)
145 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Čokoláda 80%

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
8% Sacharidy 30 g
37% Tuky 28 g
0% Sodík 3 mg
7% Bílkoviny 4 g

Čokoládovo-pomerančový krém postup přípravy receptu:

1

Nejprve vymícháme dohladka škrob z maranty třtinové se 3 lžícemi pomerančového džusu. Zbytek džusu povaříme cca 1 minutu společně s cukrem a pomerančovou kůrou. Všechen cukr se musí rozpustit.

2

Poté přidáme za stálého míchání škrobovou směs a vše necháme opět projít varem. Povaříme krátce, dokud hmota nezhoustne.

3

Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, sejmeme ze sporáku a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme likér, směs zakryjeme pečicím papírem potřeným tukem a necháme 30 min chladnout.

4

Mezitím vyšleháme z obou druhů smetany hustou šlehačku a vychlazenou čokoládovou směs do ní opatrně vmícháme. Pěnu rozdělíme do servírovacích misek či pohárků a zakryté necháme 2 h chladit v lednici.

5

Vyjmeme 15 minut před podáváním, dozdobíme čerstvými jahodami.

Poznámka

Příprava: 15 min + 30 min chladnutí + 2 h vychlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept