Jednoduchý recept

Koláč s telecím masem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28649

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 ml Koňak Armaňak
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
15 g Sůl
500 g Telecí ořech
250 g Těsto na pizzu
250 ml Víno madeira
300 g Šunka dušená
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 560kJ
2% Sacharidy 8 g
40% Tuky 30 g
71% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Koláč s telecím masem postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na větší nudličky, šunku na kostičky, žampiony a slaninu na plátky.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme telecí maso, šunku, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátem a zvolna smažíme a dusíme asi 10 minut. Přisypeme plátky žampionů, osmahneme, zalijeme koňakem, vínem Madeira a podusíme, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu. Stáhneme z ohně a necháme maso marinovat.

3

Dno a stěny koláčové formy obložíme plátky slaniny, použijeme asi dvě třetiny množství. Na ně v silnější vrstvě rozprostřeme těsto na pizzu, na těsto poklademe telecí maso se šunkou a žampiony, navrch položíme zbytek plátků slaniny, zakapeme tekutinou z pánve, doprostřed zapíchneme bobkový list a dáme péct. Pečeme 25 až 30 minut, až bude slanina na povrchu zlatavá a křupavá.

4

Koláč rozkrájíme na porce a podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept