Lišky na smetaně po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky na smetaně po vídeňsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2866 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
500 g | Lišky čerstvé |
1 špetka | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 103,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lišky na smetaně po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme ji na másle dorůžova. |
2 | Přidáme očištěné a nakrájené houby. Dusíme je, dokud se všechna tekutina nevydusí. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku a jemně nasekanou petrželku. Zaprášíme moukou a krátce opražíme. |
3 | Nakonec do pokrmu přilijeme kyselou smetanu a zvolna dusíme doměkka. |