Recept

Čokoládový creme brulée

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28661

Ingredience

100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
500 g Pudink švestkový
1,1 l Smetana 33% (šlehačka)
8 ks Vaječný žloutek slepičí
225 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 149kJ
13% Sacharidy 48 g
78% Tuky 58 g
6% Sodík 112 mg
18% Bílkoviny 10 g

Čokoládový creme brulée postup přípravy receptu:

1

Švestkový pudink nakrájíme na malé kostičky a ty rozdělíme do zapékacích formiček.

2

Ve velké nerezové míse zahříváme ve vodní lázni smetanu s cukrem, dokud se všechen nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté mísu sejmeme ze sporáku.

3

V další misce rozšleháme dohladka žloutky, přimícháme čokoládovou hmotu a kakao. Směs slijeme do nádobky s hubičkou a rozdělíme do formiček. Ty dáme do velké zapékací mísy, naplníme ji vodou do poloviny výšky formiček a pečeme při 150 °C cca 30 min, dokud krém neztuhne. Formičky vyjmeme z vody a necháme chladit v lednici minimálně 2 hodiny.

4

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vložíme do trouby a pod grilem necháme cukr zkaramelizovat. Ihned podáváme.

Poznámka

příprava 30 min + 2 hodiny na vychlazení švestkový pudink – kupovaný

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept