Jednoduchý recept

Tmavá čokoládová zmrzlina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28671

Ingredience

55 g Cukr třtinový
30 g Kakao
285 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Máta
145 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Čokoláda 80%

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
8% Sacharidy 27 g
37% Tuky 28 g
0% Sodík 4 mg
11% Bílkoviny 6 g

Tmavá čokoládová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

V pánvi přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme kakao a na kousky nalámanou čokoládu, odstavíme ze sporáku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme cca 20 min chladnout.

2

Mezitím našleháme smetanu, opatrně vmícháme do čokoládové směsi a krém přelijeme do nádoby, kterou necháme cca 4 h tuhnout v mrazáku. Každou hodinu zlehka promícháme.

3

Kopečky zmrzliny servírujeme dozdobené lístky čerstvé máty.

Poznámka

příprava 10 min + 20 min chadnutí + 4 h tuhnutí

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept