Recept

Zvěřinový bujon s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28680

Ingredience

Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Zvěřinový bujon s liškami
1 špetka Chilli koření mleté
200 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
11% Sacharidy 40 g
172% Tuky 129 g
18% Sodík 368 mg
74% Bílkoviny 42 g

Zvěřinový bujon s liškami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé lišky očistíme a omyjeme, větší pokrájíme a v hrnci na rozpuštěném másle je podusíme. Pak k nim přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dochutíme solí, mletým pepřem, špetkou chilli a pomalu je vaříme 5-8 minut.

2

Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno.

3

Bujon s liškami podáváme posypaný petrželkou.

4

Zvěřinový bujon [28678]:

5

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

6

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

7

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

8

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

9

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept