Měkké koláčky s čokoládou a borůvkami

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 55gramůMáslo čerstvé
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 85gramůCukr třtinový
    • 100gramůMléko plnotučné
    • 55gramůČokoláda bílá
    • 145gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůBorůvky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C, velký plech na pečení zlehka vymastíme.
  • 2
    Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek a skořici. Ručně vpracujeme máslo a přisypeme cukr. Poté do těsta vmícháme mléko, borůvky a čokoládu.
  • 3
    Když se těsto spojí, vytvoříme z něj na plechu osm hromádek. Pečeme cca 20 min dozlatova. Koláčky by měly zůstat měkké na dotek. Necháme několik minut vychladnout na drátěné podložce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.