Recept

Consommé na divoko s knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28686

Ingredience

směs na knedlíčky
4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Řeřicha
100 g Šunka uzená
Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Consommé na divoko s knedlíčky
1 ks Bobkový list
5 ks Jalovec
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 916 kcal
Kilojoule 3 832kJ
29% Sacharidy 105 g
176% Tuky 132 g
9% Sodík 174 mg
89% Bílkoviny 50 g

Consommé na divoko s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme směs na knedlíčky: Do misky si dáme nadrobno pokrájenou uzenou šunku, 1/2 lžíce omyté drobně pokrájené řeřichy, 60 g mouky a 4 lžíce minerálky. Směs dobře vymícháme a vytvarujeme z ní malé knedlíčky.

2

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr zvěřinového bujonu.

3

V hmoždíři si roztlučeme jalovec, nové koření, bobkový list a pepř 4 barev. Koření pomalu vaříme v bujonu 15 minut, pak bujon přecedíme a dáme znovu vařit. Když přijde k varu, teplotu snížíme a vložíme do něj knedlíčky, opatrně promícháme a vaříme je 3-5 minut (musí vyplout napovrch. Podle potřeby dochutíme solí.

4

Bujon posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou a podáváme.

5

Zvěřinový bujon [28678]:

6

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

7

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

8

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

9

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

10

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept