Recept

Slavnostní řezy z tmavé čokolády

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28689

Ingredience

350 g Cukr moučkový
1 hrst Maliny
6 polévková lžíce Marmeláda malinová
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Máslo čerstvé
1 hrst Máta
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
20 ml Voda pitná
700 g Čokoláda 80%

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 895kJ
9% Sacharidy 32 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 38 mg
9% Bílkoviny 5 g

Slavnostní řezy z tmavé čokolády postup přípravy receptu:

1

Troubu rozpálíme na 200 °C. Dvě chlebové formy na 900 g vymažeme máslem.

2

500 g čokolády nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem, cukrem a 3 lžícemi vody. Vmícháme prosátou mouku a nakonec zašleháme žloutky.

3

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně, zlehka zamícháme do čokoládové hmoty. Směs rozdělíme do forem, poklepeme s nimi o pracovní plochu, aby si těsto sedlo, a pečeme cca 45 minut. Poté necháme 15 minut chladnout. Řezy vyklopíme a na drátěné podložce necháme cca 2 h do úplného vychladnutí.

4

Mezitím si připravíme polevu. Marmeládu rozpustíme ve 3 lžících vody a potřeme jí povrch bochníčků. Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády se 3 lžícemi vody, vmícháme smetanu a 2 lžíce cukru. Vzniklým krémem potřeme bochníčky a uložíme na 1 h do lednice.

5

Před podáváním nakrájíme a ozdobíme malinami a snítkami máty.

Poznámka

Příprava 30 minut + 2 h chladnutí + 1 h vychlazení v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept