Jednoduchý recept

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28694

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
6 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
100 g Fazolové lusky zelené
1 ks Kerblík
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák v oleji
150 g Těstoviny Penne
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
9% Sacharidy 34 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 237 mg
37% Bílkoviny 21 g

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Fazolky očistíme, rozkrojíme a 6 minut před koncem vaření je přidáme k těstovinám, společně je dovaříme. Poté vše slijeme a necháme okapat.

2

Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké kroužky. Kerblík omyjeme a lístky otrháme. Tuňáka necháme okapat, maso vidličkou rozdělíme na větší kousky. Vše s vychladlými těstovinami a fazolkami dáme do salátové mísy.

3

Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, 10 lžic vody, sůl, pepř a špetku cukru a přimícháme do těstovin. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept