Fazolový salát s papájou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s papájou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28698 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
200 g | Fazole |
100 ml | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Máta |
2 ks | Papaya |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 888,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 217,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Máta, Papaya, Paprika červená, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s papájou postup přípravy receptu:
1 | Fazole propláchneme a přes noc necháme namočené ve vodě. Druhý den je v dostatečném množství vody vaříme asi 20 minut. Poté je slijeme a necháme okapat. |
2 | Papáju oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semena, dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Chilli papričky také omyjeme, rozpůlíme a semena odstraníme. Papriku a chilli papričky nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a nahrubo nakrájíme. Jarní cibulku, papáju a papriky přidáme k fazolím. |
3 | Bazalku a mátu omyjeme, lístky otrháme a nasekáme. Zázvor, limetkovou šťávu, olivový olej a bazalku s mátou smícháme a přidáme k fazolím. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme 30 minut odležet v chladničce. |