Gruzínský rožeň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínský rožeň
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
750 g | Hovězí svíčková |
500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 667,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínský rožeň postup přípravy receptu:
1 | Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou cibulí na jehly. Osolíme, potřeme částí oleje a necháme několik hodin odležet v chladničce. |
2 | Při tepelné úpravě maso na jehlách opepříme, na zbylém oleji opečeme a vyjmeme. |
3 | Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, ještě lehce osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme. |
4 | Nakonec maso přelijeme paprikovou šťávou. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka