Recept

Cumberlandská polévka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28742

Ingredience

ovocná směs
1 polévková lžíce Marmeláda brusinková
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Víno portské
3 polévková lžíce Želé rybízové
Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Cumberlandská polévka se smetanou
200 g Paštika zvěřinová
1,5 polévková lžíce Pažitka
200 g Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 935kJ
12% Sacharidy 44 g
181% Tuky 136 g
9% Sodík 174 mg
102% Bílkoviny 57 g

Cumberlandská polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Pažitku opláchneme vodou a pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci si ohřejeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu.

3

V druhé misce si vymícháme brusinkovou marmeládu, rybízové želé, pomerančovou šťávu a portské víno. Směs promícháme a vlijeme do vařícího bujonu, teplotu zmírníme a pomalu vaříme 10 minut.

4

Zakysanou smetanu rozmixujeme se zvěřinovou paštikou a pomalu ji vmícháme do polévky.

5

Každou porci posypeme pažitkou a podáváme.

6

Zvěřinový bujon [28678]:

7

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

8

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

9

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

10

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

11

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept