Hruškový salát s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový salát s nivou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28745 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Creme double |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
4 ks | Hrušky |
1 ks | Máta |
2 kávová lžička | Ocet vinný červený |
2 kávová lžička | Olej olivový |
60 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 430,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Hrozinky, Hrušky, Máta, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Creme double, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový salát s nivou postup přípravy receptu:
1 | 1/3 nivy dáme do mísy a rozdrobíme ji vidličkou. Sýr smícháme s olivovým olejem, červeným vinným octem, creme double a pepřem. Vznikne hustý dresink. |
2 | Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na špalíčky. Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Hrušky a celer smícháme s hrozinkami a citronovou šťávou. Na salát rozdrobíme zbytek nivy a posypeme polovinou vlašských ořechů. |
3 | Před podáváním salát promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře. Zdobíme zbytkem vlašských ořechů a snítkami máty. |