Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 28747

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Filé z aljašské tresky
1 dl Mléko polotučné
60 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
8 g Pepř černý mletý
60 g Petržel kořen
120 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná
150 g Špenátový protlak mražený
1 balení Želatina
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 812kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
236% Sodík 5 g
34% Bílkoviny 19 g

Galantina z tresky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi osmažíme na rozpáleném másle cibuli nakrájenou nadrobno. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Smícháme s osmaženou cibulí a pokrájeným masem z tresky a rozmixujeme ručním mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme 1 vejce a důkladně promícháme.

2

Připravíme dva druhy omelet. Do jedné mísy oddělíme bílky, přidáme k nim rozmražený špenát, osolíme a na lžičce másla usmažíme omeletu. V druhé míse smícháme žloutky, dvě lžíce vody, sůl a usmažíme druhou omeletu. Rozloženou utěrku potřeme změklým máslem a rozprostřeme na ní rozmixovanou hmotu z tresčího masa do přibližného obdélníku. Omelety nakrájíme na slabé, delší proužky a ve střídavých pruzích je poklademe na rozprostřené maso. Galantinu svineme do rolády a pevně zavážeme nejen na koncích, ale i po celé délce válce.

3

Do hrnce vlijeme 2 l vody, přidáme oloupanou kořenovou zeleninu, česnek, cibuli, bobkový list a přivedeme k varu. Vložíme galantinu a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, případně dolijeme vodu. Maso necháme vychladnout ve vývaru, studené vyjmeme z utěrky a nakrájíme na plátky, které poklademe na oválný tác. V hrnci smícháme 250 ml vývaru s práškovou želatinou, uvaříme podle návodu a vzniklým rosolem zalijeme plátky galantiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept