Krůtí závitek na způsob španělského ptáčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitek na způsob španělského ptáčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28750 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Hovězí vývar základní |
200 g | Krůtí prsa |
0,5 dl | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Okurky nakládané |
20 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 444,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Krůtí prsa, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí závitek na způsob španělského ptáčku postup přípravy receptu:
1 | Šunku, celer, kyselou okurku nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky, řízky naklepeme, osolíme a okořeníme. |
2 | Řízky naplníme šunkou, okurkou, sepneme jehlou a orestujeme na oleji spolu s cibulí. Když maso zezlátne, podlijeme ho 200 g hovězího vývaru a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v mléce a provaříme. Poté omáčku přecedíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme zpět závitky a necháme prohřát. |
3 | Jako přílohu podáváme dušenou rýži. |