Klasický kapr namodro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasický kapr namodro
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 28759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Celer bulvový |
30 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
250 g | Kapr obecný |
20 g | Mrkev kořen |
1 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
10 g | Olej olivový |
1 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 827,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Klasický kapr namodro postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a rozpůlíme, petrželovou nať drobně posekáme, kapra omyjeme a rozdělíme na porce. |
2 | V hlubším kastrolu smícháme ocet s vodou, přidáme zeleninu, koření, sůl a svaříme. Do horkého vývaru vložíme porce kapra a vaříme probubláváním zhruba deset minut. |
3 | Hotové porce vyjmeme z vývaru, vložíme na nahřáté talíře, podlijeme lžící vývaru, kapra zakápneme olivovým olejem, posypeme petrželovou natí a zdobíme plátkem citronu. Jako přílohu volíme vařené brambory. |