Kapr na japonský způsob

45 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet.
  • 2
    Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo.
  • 3
    Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí.
  • 4
    Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.