Sardinky v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky v aspiku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28794 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Citrony |
50 g | Kopr čerstvý |
200 g | Rohlíky bílé |
400 g | Sardinka obecná |
15 g | Sůl |
200 ml | Vývar rybí |
25 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 143,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Sůl, Vývar rybí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rohlíky bílé, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Sardinky vykucháme, odřízneme hlavy, opatrně vyjmeme páteř a filátka rozložíme na vál. Na každé filátko nasypeme trochu posekaného kopru a zabalíme do závitku. Zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku, podlijeme osoleným rybím vývarem a dáme zapéct. Pečeme 10 minut. |
2 | Závitky rozdělíme do aspikových formiček, na každé položíme plátek citronu, ve vývaru v pekáčku uvaříme želatinové plátky podle návodu a zalijeme závitky. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem. |