Recept

Štika v rosolu se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 28808

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
60 g Mrkev kořen
300 g Okurky nakládané
7 g Pepř bílý
50 g Petržel - nať
60 g Petržel kořen
120 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1500 g Štika obecná
2 balení Želatina čirá

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 633kJ
2% Sacharidy 7 g
5% Tuky 3 g
316% Sodík 6 g
44% Bílkoviny 25 g

Štika v rosolu se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, bobkový list, sůl, zalijeme 2 l vody a přivedeme k varu.

2

Vykuchanou štiku zbavíme hlavy, ocasu a ploutví a nakrájíme napříč na asi 5 cm silné podkovy. Vše přidáme do hrnce s kořenovou zeleninou a vaříme asi 20 minut. Poté vyjmeme masové podkovy, necháme okapat a rozložíme na oválnou mísu, osolíme, opeříme.

3

Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme, nakrájíme na osminky, kterými obložíme ryby na míse a posolíme. Menší nakládané okurky nakrájíme podélně na půlky a proložíme jimi osminky vajec. Nakonec v půl litru vývaru z ryby uvaříme podle návodu želatinu a zalijeme rybí podkovy i vejce a okurky a necháme ztuhnout. Servírujeme ozdobené vějířky z citronu, posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept