Video recept

Slaný koláč s gruyérem

  • Francie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Slaný koláč s gruyérem 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28819

Ingredience

náplň
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
60 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
115 g Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Slaný koláč s gruyérem
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Tymián čerstvý
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 109kJ
8% Sacharidy 29 g
49% Tuky 37 g
7% Sodík 145 mg
25% Bílkoviny 14 g

Slaný koláč s gruyérem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s nakrájeným máslem a směs rozemneme na drobenku. Přidáme nasekaný tymián, studenou vodu a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto ještě krátce prohněteme dohladka, zabalíme do fólie lehce potřené olejem a uložíme na 30 minut do chladničky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a za častého míchání ji smažíme asi 15 minut. Potom přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, cukr a restujeme ještě 2 minuty, až bude cibule zlatavá. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Na pomoučené pracovní desce rozválíme těsto na plát a vyložíme jím obdélníkovou formu. Dno korpusu propícháme vidličkou a formu vložíme na 15 minut do chladničky.

4

Korpus vyložíme pečicím papírem, posypeme fazolemi a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na 15 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5-10 minut.

5

Do cibule vmícháme polovinu nastrouhaného sýru, směs rozprostřeme na dno korpusu a posypeme zbylým sýrem.

6

V míse rozšleháme vejce se smetanou, mlékem, hořčicí, solí a pepřem. Nalijeme na základní vrstvu a koláč pečeme asi 30 minut.

7

Upečený koláč necháme 10 minut odpočinout. Podáváme teplý i studený.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept