Sardinky s rajčatovou šťávou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze sardinek použijeme jen filátka, která naložíme do slané vody a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme zálivku. Do hrnku nalijeme olej, přilijeme ocet, rajčatový protlak, přisypeme špetku soli, cukr a pepř. Vše důkladně promícháme. Je-li zálivka příliš ostrá, naředíme ji vodou.
  • 2
    Filety vyjmeme ze slané vody, vyskládáme do pekáčku a zalijeme rajčatovou zálivkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pekáček vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 3
    Ryby rozdělíme na dezertní talířky, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.