Rybí salát s ovocem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát s ovocem a zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28829 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g | Jablka |
250 g | Mořská štika - filety |
150 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet vinný |
50 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pomeranče |
5 g | Sůl |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 339,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cukr moučkový, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jablka, Mořská štika - filety, Ocet vinný, Okurky nakládané, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát s ovocem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Mrkev s jablkem nastrouháme nahrubo, kyselé okurky nakrájíme na nudličky, pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky, které ještě překrojíme. Do mísy vložíme vychladlé maso, přidáme scezený nakládaný hrášek, okurky, mrkev, jablko, pomeranč, ochutíme cukrem, solí, pepřem, přilijeme olej, ocet a vodu. Vše důkladně promícháme a dáme vychladit. |
3 | Podáváme s bílým pečivem. |