Recept

Čínský zvěřinový vývar s nudlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28833
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Zvěřinový bujon
200 g Celer bulvový
40 g Celer - nať
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
200 g Petržel kořen
40 g Petržel - nať
0,5 l Víno červené
1,5 l Voda pitná
30 g Zázvor celý
Čínský zvěřinový vývar s nudlemi
2 ks Česnek
0,5 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Nudle skleněné
2 polévková lžíce Olej sezamový
0,5 polévková lžíce Omáčka sójová
50 g Ucho Jidášovo
20 g Zázvor celý
250 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 923kJ
19% Sacharidy 67 g
182% Tuky 137 g
10% Sodík 192 mg
77% Bílkoviny 44 g

Čínský zvěřinový vývar s nudlemi postup přípravy receptu:

1

Zázvor s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.

2

Čerstvé houby - Jidášovo ucho, očistíme, omyjeme a pokrájíme.

3

Omytou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenká kolečka. Červené zelí pokrájíme na tenké proužky. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

4

V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu s houbami krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené na plátky uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sójovou omáčku a vaříme přibližně 7-10 minut.

5

V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji fritujeme skleněné nudle, které pak rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem s houbami

6

a podáváme.

7

Zvěřinový bujon [28678]:

8

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

9

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

10

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

11

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

12

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept