Jednoduchý recept

Vepřové nožičky v rosolu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Vepřové nožičky v rosolu 5 1
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 28838

Ingredience

200 g Chléb konzumní
3 g Nové koření celé
120 g Okurky nakládané
3 g Pepř černý celý
20 g Sůl
800 g Vepřové nožičky
10 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 360kJ
7% Sacharidy 27 g
35% Tuky 26 g
129% Sodík 3 g
94% Bílkoviny 53 g

Vepřové nožičky v rosolu postup přípravy receptu:

1

Vepřové nožičky dobře očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Po chvíli se vytvoří pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme zvolna hodinu a půl. Nožičky vyjmeme, obereme od kosti, maso nakrájíme nahrubo, vrátíme do vývaru a povaříme 10 minut.

2

Vývar scedíme, sebereme tuk, maso vložíme do formiček, do vývaru přisypeme želatinu, uvaříme podle návodu na obalu a maso ve formičkách zalijeme. Necháme vychladnout.

3

Podáváme s chlebem a kyselými okurkami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové nožičky v rosolu
Někdy dělávám huspeninu jen z nožek a někdy ještě přidávám koleno. Nožky si vždy nechávám přeseknout, ještě mě v řeznictví neodmítli. Vývar z nožek má velkou želírovací schopnost, tak nevím, proč se tady ještě používá želatina. Pokud se použije živočišného původu, tak ta se nesmí vařit, po nabobtnání se ohřívá a rozpouští pouze do cca 50 - 55°C, maximálně 60°C, jinak pak neztuhne. Já osobně považuji želatinu za zbytečnou, nedávala jsem ji vůbec a huspenina krásně ztuhla. Považovala bych ji za důležitou, při větším množství vývaru, ale duté míry tady nejsou uvedeny. Ale zase by bylo málo masa, spíš to jsou jen kůžičky. Formičky jsem velice slabě potřela olejem. Skrz té želatiny a tím pádem pracnějšímu postupu za sebe nedoporučuji.sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept