Skopové kotlety v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kotlety v aspiku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
200 g | Chléb konzumní |
60 g | Cibule |
60 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý celý |
600 g | Skopové kotlety |
15 g | Sůl |
10 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 71,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mrkev kořen, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopové kotlety v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Kotlety vložíme do vroucí vody a zprudka vaříme pár minut, kdy se utvoří pěna, kterou sebereme. Zmírníme oheň, přisypeme pepř, sůl, přilijeme trochu octa. Vaříme hodinu. Nyní přidáme celou mrkev, kousek celeru a cibuli. Vaříme 20 minut. Vývar procedíme, zeleninu nakrájíme na proužky, položíme na kotlety, ty vyskládáme vedle sebe do formy, do vývaru nasypeme želatinu, uvaříme podle návodu a kotlety jí přelijeme. |
2 | Necháme vychladnout a podáváme s pečivem. |