Pikantní fritovaná oliheň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní fritovaná oliheň
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28854 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
800 ml | Olej rostlinný |
455 g | Olihně |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 265,0mg |
Draslík | 303,3mg |
Vláknina | 748,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 20,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Olihně, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní fritovaná oliheň postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse mouku, sůl, papriku a kroužky olihně v ní obalíme. |
2 | Rozpálíme ve velkém hrnci 5 cm vysokou vrstvu oleje. Do opravdu horkého ohně začneme vkládat kroužky a smažíme dozlatova. Poté necháme okapat a podáváme. |
Poznámka
pokud nemáme čerstvé olihně, použijeme zmrazené - necháme je rozmrazit a okapat.