Video recept

Kukuřičná nádivka

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kukuřičná nádivka 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28860

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
300 g Chléb celozrnný pšeničný
1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 628kJ
10% Sacharidy 37 g
28% Tuky 21 g
25% Sodík 500 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kukuřičná nádivka postup přípravy receptu:

1

Kukuřičný nebo celozrnný chléb nakrájíme na kostky a nasucho opečeme na pánvi nebo na plechu dozlatova. Necháme vychladnout a vsypeme do mísy.

2

V pánvi na 60 g másla smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou papriku asi 5 minut. Přidáme nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.

3

Obsah pánve přesuneme ke chlebu v míse. Vmícháme nasekanou čerstvou šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme. Vlijeme rozšlehané vejce, vývar a vše dobře promícháme.

4

Směs vložíme do máslem vymazané obdélníkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

5

Nádivku podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept