Jednoduchý recept

Ústřice se smetanou a šampaňským

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28865

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 polévková lžíce Víno šumivé (sekt)
12 ks Ústřice
115 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 320kJ
5% Sacharidy 17 g
18% Tuky 14 g
17% Sodík 341 mg
52% Bílkoviny 29 g

Ústřice se smetanou a šampaňským postup přípravy receptu:

1

Silnější kus látky si položíme na stůl a něj naplocho položíme ústřici. Obalíme si látkou ruku a do ústřice vložíme mezi obě poloviny skořápky nůž. Nožem postupujeme po obvodu velmi opatrně, uvolňujeme svaly, až se skořápka otevře. Ústřici vyjmeme lžičkou a šťávu přelijeme do hrnce. Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva, řádně omyjeme a necháme oschnout. Vložíme je do žáruvzdorného pekáče vyloženého zmačkaným alobalem, aby se nepřeklápěly.

2

Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 vteřin ústřice, aby ztuhly. Poté sejmeme ze sporáku. Přidáme šampaňské a dvě minuty vaříme, dokud se část nevypaří. Hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme máslo, smetanu a opepříme.

3

Na vysokou teplotu rozpálíme gril. Povaříme v hrnci 3 minuty špenát, aby mírně povadl. Vymačkáme přebytečnou vodu a rozdělíme do skořápek. Navrch dáme ústřici, zalijeme omáčkou a minutu grilujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept