Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28867 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
340 g | Filé z mečouna |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
55 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 49,7mg |
Draslík | 294,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Filé z mečouna, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem postup přípravy receptu:
1 | V nekovové míse smícháme limetkovou šťávu, olej a koření. Do šťávy vložíme steaky, mísu zakryjeme a necháme 15 minut marinovat v lednici. |
2 | Připravíme si koriandrové máslo - rozetřeme změklé máslo a postupně přimícháme koriandr, limetkovou kůru a šťávu. Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalíme do papíru na pečení. Dáme vychladit do lednice. |
3 | Rozpálíme na vysokou teplotu gril a steaky mečouna grilujeme 4 minuty z obou stran, dokud maso mírně nezhnědne a nezměkne. |
4 | Vyndáme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme na plátky. Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem. |
Poznámka
z limetky použijeme šťávu a z druhé limetky kůru i šťávu. 2 steaky z mečouna 170 g - kus. Koriandr nasekáme.