Jednoduchý recept

Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28868

Ingredience

170 g Angrešt
1 ks Cibule
30 g Cukr krupice
1 ks Fenykl sladký - hlíza
3 ks Makrela obecná
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 651kJ
4% Sacharidy 15 g
55% Tuky 41 g
3% Sodík 65 mg
93% Bílkoviny 52 g

Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není vše měkké. Okořeníme a máme omáčku.

2

Na 10 minut namočíme do studené vody osm dřevěných jehel na špízy. Rozpálíme gril a nakrájené maso rozdělíme na jehly. Špízy potřeme olivovým olejem a okořeníme.

3

Grilujeme špízy cca 5 minut, dokud není maso průhledné a kůže lehce opečená. Špízy podáváme s angreštovou omáčkou.

Poznámka

Makrely nakrájíme na středně velké kousky, hlízu fenyklu na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept