Drůbková polévka sladká - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbková polévka sladká
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28896 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
200 g | Chléb konzumní |
15 g | Cukr krupice |
100 g | Jablka |
300 g | Kachní drůbky |
100 g | Karotka |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
100 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
50 g | Švestky |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 236,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Jablka, Karotka, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kachní drůbky, Ocet kvasný lihový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drůbková polévka sladká postup přípravy receptu:
1 | Drůbky vložíme do vroucí vody a chvilku povaříme. Jakmile se vytvoří pěna, sebereme ji a vaříme 20 minut. Přisypeme na kostičky pokrájenou karotku, celer, kolečka pórku, půlky vypeckovaných švestek, plátky jablek bez jader, ochutíme cukrem, octem a špetkou soli. Vaříme dalších 20 minut. |
2 | Podáváme s chlebem. |