Chňapal s bílým vínem a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal s bílým vínem a petrželkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Chňapal červený |
55 g | Máslo čerstvé |
67,5 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 620,0mg |
Vláknina | 405,5mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňapal s bílým vínem a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse mouku se solí a pepřem a obalíme v ní rovnoměrně filety. Přebytečnou mouku sklepeme. Rozpálíme v pánvi olej a smažíme v něm maso 6 minut z každé strany. Filety poté dáme na talíř a udržujeme v teple. Pánev vytřeme, rozpustíme v ní máslo a osmahneme krátce česnek. Přilijeme víno a vaříme, dokud se část nevypaří. |
2 | Filety podáváme s omáčkou, do níž přisypeme těsně před podáváním petrželku. |