Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 28923

Ingredience

Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
Slepičí consommé
300 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 dl Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 691kJ
6% Sacharidy 22 g
178% Tuky 134 g
41% Sodík 818 mg
138% Bílkoviny 78 g

Slepičí consommé postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí prsa osušíme, pokrájíme je na krátké nudličky, dáme do mísy, opepříme citronovým pepřem a polijeme 0,5 dl Madeiry, promícháme a marinujeme 30 minut. Omytou pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, vložíme do něj marinované maso, které pomalu vaříme 8-10 minut.

2

Consommé podáváme posypané pažitkou.

3

Slepičí bujon [28675]:

4

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

5

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak ihned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

6

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

7

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept