Jednoduchý recept

Kapustová polévka s bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28942

Ingredience

500 g Brambory
300 g Chléb pšeničný (bílý)
15 g Cukr krupice
300 g Kapusta hlávková
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
10 g Sůl
600 g Vepřový bok
2000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 760kJ
14% Sacharidy 52 g
143% Tuky 107 g
52% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Kapustová polévka s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po pár minutách vaření se na hladině utvoří pěna, kterou odebereme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem a vaříme 40 minut.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Mezitím si nakrájíme kapustu na slabé proužky a přidáme do jíšky, osmahneme a zalijeme trochou vývaru z masa. Podusíme 5 minut a odstavíme. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vrátíme do hrnce, přidáme kapustu s povařenou jíškou a pozvolna vaříme. V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme cukr a jakmile začne karamelizovat, přidáme do pánve kostky vařených brambor a v karamelu je obalíme. Brambory v karamelu přisypeme do polévky a ještě několik minut povaříme, než se provaří jíška a rozvaří karamel.

3

Polévku podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept