Recept

Grilovaný humr s pikantní salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28944
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
680 g Humr
1 ks Kapie
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Olej olivový jedlý
1 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
2% Sacharidy 7 g
21% Tuky 16 g
57% Sodík 1 g
115% Bílkoviny 65 g

Grilovaný humr s pikantní salsou postup přípravy receptu:

1

Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy šedý váček - ostatní se dá jíst. Válečkem na těsto rozbijeme klepeta a stejně připravíme i druhého humra. Rozpůlenou část posypeme kajenským pepřem a pokapeme olejem.

2

Na salsu rozpálíme olej a restujeme 5 minut cibulku, kapii a chilli papričku, aby změkly. Přidáme rajčatové pyré, okořeníme a přendáme do připravené mísy.

3

Rozpálíme grilovací mřížku na vysokou teplotu, položíme na ni humra rozpůlenou částí dolů a 3 minuty grilujeme, dokud mírně nezezlátne. Poté podáváme se salsou.

Poznámka

Kapii a chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na malé kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept