Recept

Polévka francouzského cibuláře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 28950

Ingredience

20 g Brambory
1 kg Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1,8 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 574kJ
5% Sacharidy 17 g
5% Tuky 4 g
31% Sodík 628 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka francouzského cibuláře postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme brambory, cibuli a 2 minuty mícháme. Poté přidáme mouku, zalijeme menším množstvím vývaru a zvolna mícháme asi 5 minut. Přidáme cukr, zalijeme zbytkem vývaru a na mírném ohni za občasného míchání pozvolna provaříme. Po dovaření kousky brambor ještě rozmačkáme vidličkou a promícháme.

2

Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Naléváme do nahřátých talířů a zdobíme strouhaným sýrem.

Poznámka

Cukr dodá polévce zlatavou barvu a charakteristickou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept