Zapečený kaviár se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený kaviár se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28978 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Citrony |
30 g | Kaviár |
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Petržel kudrnka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 264,0mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kaviár, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečený kaviár se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí smetany vmícháme strouhanku, dobře promícháme a necháme chladnout. Do trochu vychladlé smetany se strouhankou přimícháme kaviár, vejce a posekanou petrželku. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní kaviárovou hmotu, zakapeme máslem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Vychladlý zapečený kaviár naporcujeme na dezertní talířky a podáváme s osminkou citronu. |